Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου που διοργάνωσε ο Κλάδος Ανιχνευτών της Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου με τη συμμετοχή της 2ης Κοινότητας Πάτρας, της 5ης Κοινότητας Πάτρας και της 4ης Κοινότητας Αίγιου.

Οι Aνιχνευτές μας, πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών έζησαν μια εβδομάδα περιπέτειας στο ορεινό συγκρότημα της Γκιώνας, με ορειβασία, αναρρίχηση και διαβίωση στη φύση.

Επίσης ερευνήσαν τον πολιτισμό και την ιστορία της Γκιώνας, την Εθνική Αντίσταση και τις σύγχρονες τάσεις στην τοπική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα ορυχείο αλλά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διάνοιξη ενός ορεινού μονοπατιού μεταξύ δυο χωριών.

Η δράση ολοκληρώθηκε στο Γαλαξίδι όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη ναυτική παράδοση του τόπου.

Η Μεγάλη Δράση Υπαίθρου είναι το επιστέγασμα της Ανιχνευτικής ζωής και προσφέρει στις νέες και στους νέους περιπέτεια, ψυχαγωγία, ενασχόληση με την έρευνα του κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και ανάπτυξη του συναισθήματος κοινωνικής προσφοράς.