Καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας του Κουτάβου

Το Τμήμα Πολιτισμού  σε συνεργασία με την Δ/νση καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου και με την πολύτιμη βοήθεια του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου διοργάνωσαν εθελοντική δράση  καθαρισμού της ακτογραμμής της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.

Στόχος της δράσης είναι η διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού, μέσα από ενέργειες καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την βιοποικιλότητα του υγροτόπου.

Συμμετείχε η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων (Παράρτημα Αργοστολίου).

Εύγε! «Λυκόπουλα» και Εθελοντές «σάρωσαν» την παραλία του Λουρδά!

Πολύ ωραίες εικόνες το πρωί της Κυριακής στην διάσημη παραλία του Λουρδά!

«Λυκόπουλα» από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αργοστολίου, αλλά και εθελοντές «σάρωσαν» απ’ άκρη σ’ άκρη την παραλία και έβγαλαν πολλές σακούλες σκουπιδιών και πλαστικών!

Ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αργοστολίου, ήταν εκεί η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλλία Μιχαλάτου και του 1ου συστήματος Προσκόπων Αργοστολίου και συμμετείχαν η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας 21ας, ο ΠΣ Λουρδάτων «Ο Πλάτανος», ο ΠΣ Βλαχάτων «Ο Αίνος», ο ΠΣ Σιμωτάτων «Κόκκινος Βράχος», ο ΠΣ Μουσάτων «Το Τραπεζάκι», καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων.

Πολλά μπράβο σε όλους για αυτή την ευγενική κίνηση για το περιβάλλον και το νησί μας!