Ενήλικα Στελέχη της Περιφερειακής μας Εφορείας βρέθηκαν, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» στην Πάτρα, σε έναν πολύ οικείο και φιλόξενο χώρο τόσο για εμάς,  όσο και για αρκετά Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., αφού είναι ένας χώρος που μας παραχωρείται, πολλά χρόνια,  για την διεξαγωγή των Προσκοπικών  Εκπαιδεύσεων.

Τα Ενήλικα Στελέχη μας  βρέθηκαν εκεί με σκοπό να περάσουν κάποιες ώρες κοντά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αγάπη,  φροντίδα και ένα μεγάλο χαμόγελο. Μέσα από τα παιχνίδια, στα οποία συμμετείχαν, αυτά τα «Μοναδικά Άτομα» ένιωσαν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στην μικρή τους  κοινωνία εκτός από τους οικείους και τους παιδαγωγούς τους, οι οποίοι ενδιαφέρονται και νοιάζονται γι’ αυτούς. Έπαιξαν, γέλασαν, έκαναν νέους φίλους, είδαν διαφορετικούς ανθρώπους από εκείνους που συνήθιζαν να βλέπουν στην καθημερινότητά τους, γνώρισαν τους «Κυρίους Προσκόπους», όπως, τόσο γλυκά και ευγενικά μας αποκαλούσαν.

Σημαντική ήταν η άμεση αλληλεπίδραση που υπήρξε, από τα πρώτα κιόλας λεπτά, μεταξύ των Ενηλίκων Στελεχών μας  και των πολύ ιδιαίτερων αυτών ατόμων, που βοήθησε πολύ για την μοναδική διεξαγωγή της Δράσης.

Αφού τελείωσε η Δράση τα Ενήλικα Στελέχη μας προσέφεραν τρόφιμα στην «ΜΕΡΙΜΝΑ», τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από τα Συστήματα της Πάτρας και του Ρίου, ενώ δεσμευτήκαμε να επαναλάβουμε τη Δράση αυτή που γέμισε τις καρδιές των «Μοναδικών» αυτών Ατόμων, του εξειδικευμένου προσωπικού του Κέντρου αλλά και τις δικές μας ευτυχία αλλά και μοναδικά αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς!

Καλές Γιορτές με πολύ αγάπη, υγεία και ειρήνη σε όλον τον πλανήτη!

#pedpelop
#scoutsofgreece