Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, η Περιφέρεια Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου πραγματοποίησε σεμινάριο μεθοδολογίας για τον Κλάδο Προσκόπων στο χώρο του 3ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, με τη συμμετοχή Ενήλικων Στελεχών από το Αίγιο, την Αμαλιάδα και την Πάτρα.

Στο σεμινάριο αναλύθηκαν θέματα όπως το “κατ’ ενωμοτία σύστημα”, η δημιουργία σωστής και αποτελεσματικής άμιλλας, καθώς και η πραγματοποίηση δράσεων από τους Τομείς Ενδιαφερόντων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Έφορο Κλάδου Προσκόπων της Γενικής Εφορείας, Χριστίνα Μπονώρη, που μας βοήθησε να κατανοήσουμε βαθύτερα βασικές έννοιες του Κλάδου Προσκόπων, καθώς και για την ενημέρωση που μας έκανε για τις αλλαγές-βελτιώσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα στον Κλάδο Προσκόπων.

[spacer][/spacer]

[info]Ο Κλάδος Προσκόπων της Περιφέρειας Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου αποτελείται από τα Ενήλικα Στελέχη όλων των Ομάδων Προσκόπων που ανήκουν σ’ αυτήν.

Οι Πρόσκοποι είναι αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών, που οργανώνονται σε αυτοδιοικούμενες παρέες 6-9 παιδιών, τις Ενωμοτίες.

Οι δράσεις της Ομάδας Προσκόπων περιλαμβάνουν θέματα από τους πέντε Τομείς Ενδιαφερόντων και προσφέρουν στους Προσκόπους ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξη καθώς και δυνατότητες για διεύρυνση των ατομικών κλίσεων και ικανοτήτων τους.

Θεμελιώδης δραστηριότητα κάθε Ομάδας Προσκόπων είναι η ζωή στο ύπαιθρο, η χρησιμοποίηση δηλαδή των προσκοπικών γνώσεων και ικανοτήτων για την άνετη διαβίωση στο ύπαιθρο με απλά μέσα, που ολοκληρώνεται με τη θερινή κατασκήνωση.
[/info]