ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ… ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΧΙΖΕΙ…!

Η Πάτρα φορά τα γιορτινά της και δίνει ραντεβού στην πιο μεγάλη ώρα της. Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 στην αφετηρία και όλα είναι έτοιμα για να δοθεί το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Το Πατρινό Καρναβάλι προσπερνά προβλήματα, καθημερινά άγχη και δυσκολίες και θέτει σε πλήρη κίνηση τις μηχανές του καλώντας μας όλους να επιβιβαστούμε στο όχημα του για να μας συνεπάρει κάνοντας πράξη την πιο «τρελή» απόδρασή μας από την πραγματικότητα. Όλα συντονίζονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, τα χαμόγελα ανθίζουν στα πρόσωπα όλων, οι διαθέσεις αλλάζουν και η χαρά κάνει την εμφάνισή της ζεσταίνοντας τις καρδιές μας.

afisaenarxi2014

Για 44 μέρες όλα συνηγορούν σε καρναβαλικό ρυθμό και εκπέμπουν μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα που θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Η πρώτη πράξη θα ξετυλιχτεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 με την Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να γίνεται αφορμή χαράς και ξεφαντώματος. Η μεγάλη υπαίθρια γιορτή της Πάτρας θα μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού επιφυλάσσοντας σε συμμετέχοντες και θεατές συναρπαστικές περιπέτειες και απροσδόκητες συναντήσεις με τη χαρά της ζωής.

Στη φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία. Μια εκδήλωση από τον πολίτη για τον πολίτη γεμάτη ζωντάνια, αμεσότητα και ουσία εμποτισμένη με όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της καρναβαλικής διασκέδασης.

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Και αυτή τη χρονιά λοιπόν οι Πρόσκοποι της Πάτρας βάζουν την δική τους πινελιά στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού διοργανώνοντας πρωτότυπα διασκεδαστικά Προσκοπικά παιχνίδια στην καρδιά της πόλης…! Φαντασία, κέφι, χρώμα και χαρά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της δράσης που θα κληθούν να μοιραστούν μαζί μας μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές…! Θυμίζουμε δε πως σε κάθε γωνιά της πόλης, από τα Ζαρουχλέικα μέχρι το Ρίο, στεγάζονται προσκοπικές εστίες που φιλοξενούν δράσεις (όταν βέβαια δεν σκαρφαλώνουμε βουνά και δεν κατασκηνώνουμε στα δάση…).

 

[info]Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ημέρα έναρξης εδώ

[/info]