“Κοινοβουλευτικός … έλεγχος” από τους Προσκόπους του Πύργου.

Συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους οι Πρόσκοποι του Πύργου, όχι βέβαια στο φυσικό τους περιβάλλον λόγω των μέτρων για τον covid 19, αλλά με τις εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις τους.

Έτσι, το Σάββατο, οι Ανιχνευτές (παιδιά 15-18 ετών) είχαν προγραμματίσει να ασχοληθούν με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Απέστειλαν πρόσκληση σε βουλευτές του νομού μας από όλα τα κόμματα για μια διαδικτυακή συζήτηση μέσω zoom. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η βουλευτής Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου.

Η συζήτηση ήταν πολιτική – αλλά όχι κομματική. Κυμάνθηκε αρχικά στον τρόπο λειτουργίας της βουλής και τον ρόλο του βουλευτή, αλλά σύντομα επικεντρώθηκε και στα τοπικά ζητήματα και πώς ένας τοπικός βουλευτής μπορεί να παρέμβει για την επίλυσή τους. Τα παιδιά ρώτησαν για τα κίνητρα κάποιου για να ασχοληθεί με την πολιτική, τη δυνατότητα που έχει ή όχι ένας βουλευτής να εκφράσει άποψη διαφορετική από το κόμμα του αλλά προχώρησαν και σε δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με την αργή εξέλιξη των έργων στην περιοχή, όπως αυτό του δρόμου Πύργου – Πάτρας, αλλά και για τα προνόμια των βουλευτών και την αναγκαιότητά τους όπως και  για την βουλευτική σύνταξη.

Η κ. Αυγερινοπούλου απάντησε με προθυμία σε όλες τις απορίες των παιδιών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του περιβάλλοντος ενώ δεν παρέλειψε να θέσει και αυτή κάποιες ερωτήσεις, όπως αν κάποιο από τα παιδιά ενδιαφέρεται μελλοντικά να ασχοληθεί με την πολιτική.