Επιτυχής η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής στη Βέροια

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή 75 Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής, μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ολοκληρώθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, από Παρασκευή 28 έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022, με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και την θερμή υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές Πρόσκοποι – Διασώστες Άγριας Ζωής, συγκεντρώθηκαν από πολλά μέρη της χώρας (28 πόλεις) με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την εκπαίδευση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων εκπαιδευτική επίσκεψη και προσφορά εθελοντικής εργασίας στην ΜΚΟ Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης υλοποιήθηκαν εργαστήρια βιωματικών τεχνικών και δεξιοτήτων.

Η Συνάντηση ήταν ενταγμένη στην «Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2022» του Χ.Π. Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022 που υλοποιεί το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από την Π.Ε Δυτικής Πελοποννήσου συμμετείχαν  η Βοηθός Περιφερειακός Έφορος (Ηλείας-Ζακύνθου) Χριστίνα Νάνου και ο Έφορος Προγραμμάτων Περιβάλλοντος  Χρήστος Χριστόπουλος.