Ομάδα Προσκόπων = Περιπέτεια, Παρέα, Πορεία…

Στις 16-18 Απριλίου 2015, η 1η Ομάδα Προσκόπων Πύργου, έζησε έντονα και τα τρία αυτά στοιχεία. Ο προορισμός ήταν το χωριό του Γούμερου και η Ιερά Μονή Ασκητή, καθώς και το φαράγγι δίπλα σε αυτήν.

Η Μονή Ασκητή μέσα στα βράχια, το φαράγγι, οι σπηλιές, οι μικροί καταρράκτες, ο ξενώνας με την εξέχουσα γεωγραφική του θέση και η θέα που προσέφερε, η όμορφη φύση, δημιούργησαν ένα μαγευτικό σκηνικό για την δράση…

 

“Όλα άρχισαν στο πάρκο Σ.Π.Κ. στον Πύργο, όπου στεγάζεται το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου. Ποικίλες δραστηριότητες, προβολή ταινίας και λίγος ύπνος ήταν τα χαρακτηριστικά της μέρας. Λίγος ύπνος, καθώς 6 το πρωί την επόμενη ημέρα αναχωρήσαμε για το Γούμερο. Εκεί αφού εγκατασταθήκαμε στον ξενώνα που θα μας φιλοξενούσε τις επόμενες μέρες, κατηφορίσαμε για τη Μονή Ασκητή. Η Μονή, εντυπωσιακή μέσα στα βράχια και κάπου εκεί, βρήκαμε το μαύρο κουτί ενός αεροπλάνου που είχε πέσει στην περιοχή. Όλοι μαζί μπήκαμε στο φαράγγι αμέσως, με την ελπίδα να βρούμε τα πρώτα στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στο τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η πλούσια φύση μας μάγεψε και η κούραση πλέον είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Εντός του φαραγγιού βρήκαμε την τραυματισμένη πιλότο του αεροπλάνου, που μας έδωσε τη λίστα των επιβατών και μας ενημέρωσε για την ύπαρξη ενός τρομοκράτη. Αφού μεσημέριασε επιστρέψαμε στον ξενώνα για ξεκούραση και το απόγευμα συνεχίσαμε την αναζήτηση. Μέσα από διάφορα παιχνίδια και γρίφους συλλέξαμε πληροφορίες για τους επιβάτες. Το βράδυ ζήσαμε μοναδικές στιγμές, που μόνο μια Προσκοπική πυρά ξέρει να χαρίζει.

Το επόμενο πρωί όλοι εντείναμε τις προσπάθειές μας για την εύρεση του τρομοκράτη. Τελικά καταφέραμε να βρούμε ποιος είναι και να ανακαλύψουμε την κρυψώνα του. Με έναν πρωτότυπο τρόπο τον πείσαμε να παραδοθεί.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μια ακόμη αξέχαστη τριήμερη δράση μας και γεμάτοι κέφι και δίψα για νέες περιπέτειες περιμένουμε πλέον την καλοκαιρινή κατασκήνωσή μας.”

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου, στον αντιδήμαρχο Ωλένης κ. Γεωργόπουλο Σωτήρη και τον κ. Παπανδρέου Σταύρο για την ευγενική παραχώρηση του υπερσύγχρονου ξενώνα, καθώς και στην επιχείρηση «Αγιωργίτης» για την χορηγία της σε τρόφιμα.