Κλάδος Λυκοπούλων | Διαδικτυακό - Διαδραστικό project

Κλάδος Λυκοπούλων|Διαδικτυακό-Διαδραστικό project | 6η εβδομάδα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΌ PROJECT

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚOΠΟΥΛΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ

| Σπιτικοί Λυκοπράκτορες – Υπόθεση : cubs-89

|

6η Εβδομάδα

¨Είμαστε μια ‘ωραία’ ατμόσφαιρα!” 

[ Αποστολή 3 – Υπόθεση : cubs – Ο2 ]

Σπιτικοί λυκοπράκτορες είμαστε πολύ κοντά στο τέλος! Αυτή είναι η 3η κι η πιο κρίσιμη αποστολή, για να αποκτήσεις ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του φίλτρου. Προσοχή – προσοχή! Το στοιχείο που θα πρέπει να βρεις, θα περάσει σαν σπίθα μπροστά από τα μάτια σου. Να είσαι πολύ παρατηρητικός/η. Είσαι αρκετά γρήγορος/η για να το δεις;

Και τώρα… οι ειδήσεις των 21:00!

Δες τις ειδήσεις ΕΔΩ !!! ( Πατήστε επάνω στον σύνδεσμο )

Δοκιμασία 1η:
« Μνημείο SOS »

Στο παραπάνω βίντεο μάθαμε τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, είδαμε τα σωστά και τα λάθη που κάνουμε οι άνθρωποι. Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η όξινη βροχή. Oξύ είναι αυτό που όταν πέσει σε μια επιφάνεια την καταστρέφει . Έτσι και η όξινη βροχή-χιόνι -χαλάζι καταστρέφει τα σημαντικά πολιτιστικά μας μνημεία και κάνει κακό και στην ίδια μας την υγεία. Όξινη βροχή ονομάζουμε – το χιόνι, τη βροχή, το χαλάζι- τα οποία έχουν pH (ενεργό οξύτητα), χαμηλότερο από το pH της κανονικής βροχής, δηλαδή είναι πιο όξινες από τη κανονική βροχή. Καταστρέφονται λοιπόν πολλά σημαντικά ιστορικά μνημεία.

Αποστολή :

Η αποστολή σου λυκοπράκτορα είναι να κατασκευάσεις ένα ακριβές μοντέλο (μακέτα) το αγαπημένο σου ιστορικό μνημείο που θέλεις να προστατέψεις από την όξινη βροχή, με ότι υλικά έχεις στο σπίτι.

( Παρακάτω σου δείχνουμε κάποια από τα  μνημεία έχει κατασκευάσει το τμήμα Αρχιτεκτόνων Λυκοπρακτόρων ως παράδειγμα).

 

Δοκιμασία 2η:
« Μητέρα Φύση»

Γαία – Ελληνική Μυθολογία

Στις 10 Μαϊου είναι η γιορτή της Μητέρας. Γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου. Μη ξεχνάμε όμως τη μητέρα όλων μας τη Φύση. Την άνοιξη μας χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ, για αυτό λυκοπράκτορες έχετε μια σημαντική αποστολή.

 Αποστολή :

Η αποστολή σου είναι να βοηθήσεις τα αποδημητικά πουλιά. Ποια είναι αυτά;

Τα Αποδημητικά πουλιά ,ταξιδεύουν το φθινόπωρο από το Βορρά προς το Νότο γιατί δυσκολεύονται να βρουν την τροφή τους. Όσο πλησιάζει ο Χειμώνας οι σπόροι και τα έντομα είναι δύσκολο να βρεθούν. Για να αποφύγουν το βαρύ χειμώνα ταξιδεύουν προς τις νότιες ζεστές χώρες, όπου η τροφή είναι άφθονη κι εκεί ξεχειμωνιάζουν. Την άνοιξη επιστρέφουν στην “πατρίδα” τους. Το δρομολόγιο που πρέπει να κάνουν δεν είναι εύκολο και οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν είναι μακρινές. Πετούν μόνο την ημέρα και το βράδυ ξεκουράζονται για να συνεχίσουν το ταξίδι τους την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν βέβαια και πουλιά “μαραθωνοδρόμοι” που πετούν μέρα και νύχτα χωρίς να σταματούν για ξεκούραση.

Στις 9 Μαϊου έχει καθιερωθεί η παγκόσμια ημέρα Αποδημητικών πουλιών

Δες μερικά αποδημητικά πουλιά ΕΔΩ

Για να βοηθήσεις τα πουλιά να βρίσκουν πιο εύκολα τη τροφή τους ή να ξεκουράζονται από το μακρύ τους ταξίδι μπορείς να φτιάξεις ταίστρα ή φωλιά ( ακόμα και τα δύο !! )

Για ταίστρα πάρε ιδέες από ΕΔΩ και ΕΔΩ

Για φωλίτσα πάρε ιδέες από ΕΔΩ

Δοκιμασία 3η:
«Γίνε για λίγο Λυκογραφίστας»

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα διοργανώσει Πανελλήνια Δεντροφύτευση και ζητά από τους Λυκοπράκτορες να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό Αφίσας. Η καλύτερη αφίσα που θα δημιουργηθεί, θα τυπωθεί και αφισοκολληθεί σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Ελλάδας.

Οι προϋποθέσεις για να θεωρηθεί έγκυρη η αφίσα είναι οι εξής:

Τίτλος : Επιλέγετε εσείς όποιον θέλετε . Να γραφτεί στο ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ και με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα.
Ημερομηνία : 1 Αυγούστου 2020
Ώρα : 9:00 π.μ
Τόπος: συνάντηση στα προσκοπικά συστήματα (γράψτε το δικό σας Σύστημα)
Διοργανωτές : Έλληνες Πρόσκοποι
Ζωγραφίστε σε όποιο σημείο της αφίσας θέλετε το προσκοπικό μαντήλι.

(Υ.Γ  Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε τη πιο υπέροχη προσκοπική αφίσα)

Ορίστε μερικές ιδέες:

Δοκιμασία 4η:
« SCOUTS Animation»

Γεια σου Λυκοπράκτορα! Ροζ Τσιχλόφουσκα εδώ! Τα έχεις πάει περίφημα μέχρι στιγμής. Ήρθε η ώρα να διασκεδάσουμε λίγο! Ας φτιάξουμε λοιπόν Κινούμενα Σχέδια!!! Όσο τα φτιάχνεις μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο μου προσκοπικό τραγούδι το οποίο είναι: 

Αποστολή :

Δες βήμα – βήμα πως να φτιάξεις κινούμενα σχέδια με ευκολία και φυσικά ως θέμα θα έχεις το κωδικό σου όνομα ως κινούμενο σχέδιο. Φτιάξε το όπως εσύ το επιθυμείς.

ΕΔΩ (πάτα επάνω στον σύνδεσμο ) έχουμε ένα δείγμα φτιαγμένο από τη Ροζ Τσιχλόφουσκα. Έχει φτιάξει το κωδικό της όνομα σε κινούμενα σχέδια. Φτιάξε και εσύ το δικό σου σε κινούμενα σχέδια.

Περιμένουμε το σκίτσο σου στη μυστική σελίδα μας #menoumelykoi !

Δοκιμασία 5η:
” Κινούμενο στοιχείο ¨

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Δες το παρακάτω βίντεο για να βρεις το επόμενο στοιχείο του φίλτρου :

ΤΟ ΕΙΔΕΣ; ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;  Για να σε βοηθήσουμε λίγο,είναι το τελευταίο σκίτσο..σε τι μετατράπηκε το σπίρτο;

  Κ_ _ _ _ _ _ _

(Μπορείς να το προσθέσεις στο μπουκαλάκι σου και να το βάλεις μέσα στο ΚΙΤ )

Δοκιμασία 6η:
” Ατμοσφαιρική ρύπανση ¨

 To φίλτρο θα φτιαχτεί πολύ σύντομα και περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία! Μείνετε συντονισμένοι Σπιτικοί Λυκοπράκτορες για  το επόμενο ταξίδι…!

Πριν φύγεις σου έχουμε ετοιμάσει κάτι !  Μπορείς να μπεις σε αυτή την σελίδα και να δεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρόνο την παγκόσμια ρύπανση του αέρα  σε όλα τα σημεία του πλανήτη  , για να το δεις πάτα ΕΔΩ

Και μην ξεχαστείς…!

 

Αφού ολοκληρώσεις όλες τις αποστολές σου με επιτυχία και λίγο πριν κοιμηθείς ζήτα από του γονείς σου να σου βάλουν να ακούσεις τις ιστορίες μας. Σαν τις συγκεντρώσεις που έκανες με όλους τους φίλους σου και ο/η  Ακέλας  σας  τις έλεγε στο τέλος…και πριν ακόμα το καταλάβεις να είσαι σίγουρος ή σίγουρη πως, πολύ γρήγορα, θα βρεθείτε και πάλι όλοι μαζί …!

( ΥΓ : Θερμή παράκληση αγαπητοί μας γονείς να στέλνετε το φωτογραφικό σας υλικό μόνο στην σελίδα μας στο facebook  #μένουμελύκοι   για την ασφάλεια όλων μας )