Κλάδος Λυκοπούλων | Διαδικτυακό - Διαδραστικό project

Κλάδος Λυκοπούλων|Διαδικτυακό-Διαδραστικό project | 7η εβδομάδα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΌ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΌ PROJECT

ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚOΠΟΥΛΩΝ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ

| Σπιτικοί Λυκοπράκτορες – Υπόθεση : cubs-89

|

7η Εβδομάδα

¨…Θα κοιτάζεις τη νύχτα τα αστέρια…!”

  • Κέντρο Αστροφυσικών Ερευνών Λυκοπρακτόρων, Ώρα 18:00μ.μ

Σπιτικοί Λυκοπράκτορες,

Για να διαβάζετε αυτό το γράμμα, έχετε ήδη διανύσει μια μακρά επιτυχημένη διαδρομή και το τελευταίο στοιχείο, ένας #κώδικας που θα ενεργοποιήσει το ελιξήριο, ίσως να βρίσκεται πολύ πιο κοντά, από όσο νομίζετε! Αρκεί να παρατηρήσεις τον έναστρο ουρανό, στον οποίο θα σχηματιστεί το μήνυμα που ψάχνουμε. Μην χάνεις ούτε λεπτό, η νύχτα πλησιάζει και εσύ είσαι μόλις λίγα λεπτά μακριά από τη λύση του μυστηρίου!!!

Δρ. Αστροφεγγιά

Μια ματιά στο σύμπαν

-Έχεις άραγε παρατηρήσει το βράδυ τους αστερισμούς– Έχεις σκεφτεί ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια αστέρια, απ’ τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε μόνο τα 3.000!!!Το φανταστικό ταξίδι στα αστέρια, μόλις ξεκίνησε!!! Εσύ θα λείπεις?

Δοκιμασία 1η:
¨Ακολουθώντας τα σημάδια¨

Όταν ο ήλιος δύει, μικρές κουκκίδες φωτός αστράφτουν στον ουρανό!!! Το μπαλκόνι ή ο κήπος σου, θα λειτουργήσουν πλέον ως το μυστικό σου παρατηρητήριο, στο οποίο θα οδηγηθείς ακολουθώντας τα ανιχνευτικά, που είναι τα συνθηματικά σημεία της πορείας σου.

Αποστολή :

Αποστολή σου Λυκοπράκτορα είναι να δημιουργήσεις ένα μυστικό μονοπάτι, που θα ενώνει το κρησφύγετο (δωμάτιο) σου με το κοντινότερο παρατηρητήριο, και να τοποθετήσεις τις κατάλληλες ενδείξεις ανιχνευτικών που θα σε οδηγήσουν εκεί. Χρησιμοποίησε διάφορα αντικείμενα, που μπορείς να βρεις στο κρησφύγετο σου.
-Tip : Τα ανιχνευτικά-σημάδια τοποθετούνται πάντα στη δεξιά πλευρά της πορείας σου.

Δες και τη δική μου πορεία προς το παρατηρητήριο !!!

Δοκιμασία 2η :
“Παράθυρο στα αστέρια”

Ο ουρανός ανοίγεται απέραντος πάνω από το βλέμμα σου. Ωστόσο, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί όλες τις λεπτομέρειες του σύμπαντος. Ένας καλός παρατηρητής, διαθέτει πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να δει τα αστέρια.

Το τηλεσκόπιο δεν λείπει ΠΟΤΕ από τις μεγάλες αστροπαρατηρήσεις! Κάνει τα αστέρια να φαίνονται μεγαλύτερα  και μπορούμε να διακρίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες! Ήρθε η ώρα να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς, είναι τα εξής:

  • Ρολά Χαρτιού
  • Λαστιχάκια
  • Χαρτί
  • Μολύβι
  • Μαρκαδόροι
  • Φακός

Πάρε ιδέες από ΕΔΩ και ΕΔΩ ( πατήστε πάνω στους συνδέσμους )

Μπορείς τώρα να δείς όλους τους αστερισμούς!
(Να θυμάσαι ότι διακρίνονται καλύτερα στο σκοτάδι, παρά στο φώς του δωματίου.)

Δοκιμασία 3η :
“Οι Περσείδες ”

…Κι  ενώ χαζεύουμε το νυχτερινό τοπίο, μια λάμψη σχίζει τον ουρανό, και ενώ όλα τα αστέρια που πριν κοιτούσαμε έμειναν ακίνητα, μερικά έπεσαν αστραπιαία μπροστά στα μάτια μας… Αυτά είναι τα Πεφταστέρια ή Περσείδες, οι κόρες του Περσέα, οι οποίες λέγεται ότι πραγματοποιούν κάθε ανθρώπινη ευχή.

Αποστολή :

Κατασκεύασε τα δικά σου πεφταστέρια και να γράψεις πάνω σε αυτά μια ευχή, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος!

Το βίντεο παρακάτω θα σε βοηθήσει:

Δοκιμασία 4η :
“Τα σχήματα του αιθέρα”

Ένα φωτογραφικό κλικ στον ουράνιο θόλο, αποθανάτισε το καλά κρυμμένο #κώδικα ανάμεσα στους αστερισμούς. Ήρθε η στιγμή να εμφανιστεί πάλι στο φώς!

Αφού εκτυπώσεις η ζωγραφίσεις τη φωτογραφία, αναγνώρισε τους 4 αστερισμούς (σημείωσε τους στο μπλοκάκι σου)  και στη συνέχεια ένωσε τα αστέρια, που έχουν χρωματιστεί με διαφορετικό χρώμα αστερόσκονης, για να ξεπροβάλλουν τα γράμματα του κώδικα!!!

Για τη φωτογραφία πάτα ΕΔΩ

Ο #κώδικας είναι  _ _ _ _ _

Κάποιος έχει κάτι να σου πει!!! Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και το ελιξήριο ετοιμάζεται! Έλα μαζί μας…

Μαζί ξεκινήσαμε… και φτάσαμε στη λύση!

Η ζωή είναι γεμάτη όμορφες στιγμές και οι στιγμές κάποια στιγμή γίνονται αναμνήσεις…. Μέσα από τις αποστολές, μάθαμε, διασκεδάσαμε, θυμηθήκαμε και ελπίζουμε να περάσατε όλοι σας όμορφα. Ήρθε η στιγμή όλοι μαζί, να τραγουδήσουμε για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε.

Γι’αυτό τον λόγο Συντονιζόμαστε ΟΛΟΙ οι Λυκοπράκτορες στα παρατηρητήρια μας και τραγουδάμε όλοι μαζί, να γίνουμε όλοι μια φωνή την Κυριακή  17 Μαΐου και ώρα 8:00 μ.μ

Θυμήσου όπου πας

Θυμήσου όπου πάς
στιγμές χαράς
στιγμές χαράς μαζί με’ μας
στον κύκλο της πυράς.
Τα πουλιά τραγουδούν μαζί μας,
Παίζουν τ’ άστρα με το φώς,
την πρωινή την προσευχή μας
χαιρόταν κι ο θεός.
Θυμήσου όπου πάς…
Χρυσαφένιες ηλιαχτίδες
σε γαλάζιους ουρανούς
για’ μας της φύσης οι σελίδες
σε τόνους γιορτινούς.
Θυμήσου όπου πάς στιγμές χαράς…
Περιπέτειες ωραίες,
αναμνήσεις ζωηρές,
ονείρου σκιές, φιλίες νέες
αγνές χρυσές – γερές

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΧΑΡΗ ΣΕ ΄ΣΑΣ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!

Και μη ξεχαστείς…!

Αφού ολοκληρώσεις όλες τις αποστολές σου με επιτυχία και λίγο πριν κοιμηθείς ζήτα από τους γονείς σου να σου βάλουν να ακούσεις τις ιστορίες μας. Σαν τις συγκεντρώσεις που έκανες με όλους τους φίλους σου και ο/η Ακέλας σας τις έλεγε στο τέλος… και πριν ακόμα το καταλάβεις να είσαι σίγουρος/η πως, πολύ γρήγορα θα βρεθείτε και πάλι όλοι μαζί…!

(ΥΓ: Θερμή παράκληση αγαπητοί μας γονείς να στέλνετε το φωτογραφικό σας υλικό μόνο στη σελίδα μας στο facebook #μένουμελύκοι για την ασφάλεια όλων μας)