Ναυτοπροσκοπικές δράσεις

Το όνομα της λέμβου είναι «Γλαύκος» (αρχαία ελληνική θεότητα). Είναι τύπου ΝΑΥΣΘΟΗ («Lelivlet») και είναι μεταλλική εξάκωπη ιστιοφόρα.

Το όνομα της λέμβου είναι «Ιώ» (αρχαίο μυθολογικο προσωπο). Είναι τύπου ΝΑΥΣΘΟΗ («Lelivlet») και είναι μεταλλική εξάκωπη ιστιοφόρα.

 

Αποτελεί ιδιοκτησία του Σ.Ε.Π. σύμφωνα με το νόμο 440/76-ΦΕΚ 257Α της 27/9/1976 (περί τροποποιήσεως του νόμου 1066/1917 περί ιδρύσεως του ΣΕΠ).Το σύστημα κατανομής των λεμβων είναι το 6οΝΠ Ρίου

 

 

Η λέμβος ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του ΤΕΜΚΕ στο Βόλο, τον Μάιο του 2009, σύμφωνα με ναυπηγικά σχέδια άλλων λέμβων του ιδίου τύπου και καταχωρήθηκε στο λεμβολόγιο του ΣΕΠ τον Νοέμβριο του 2009, με αριθμό 554.

Από τότε πολλοί Πρόσκοποι ‘’πλεύσανε μαζί του με χαρά’’.

Τα τελευταία χρόνια ο Γλαύκος  γράφει την δική του αλλά και την δική μας ιστορία στην ζωή των Προσκόπων της Δυτικής Πελοποννήσου.

Χρησιμοποιείται από τα Προσκοπικά Συστήματα της Περιφέρειας και έχει ταξιδέψει στις θάλασσες της Κεφαλονιάς και της Πελοποννήσου.  Αποτελεί μέσω της χρήσης της, ένα μεγάλο παιδαγωγικό εργαλείο τόσο για τα ανήλικα όσο και για τα ενήλικα μέλη των Συστημάτων.

Λίγα Λόγια

Οι Ναυτοπρόσκοποι συνδυάζουν τη Γη και τη Θάλασσα στις δραστηριότητές τους. Με την Ελληνική ύπαιθρο ως ιδανικό σκηνικό για κάθε χερσαία ή θαλασσινή εξόρμηση, προσφέρουμε μια συναρπαστική περιπέτεια σε παιδιά ηλικίας 6 έως 106 ετών! Μέσα από το παιχνίδι και έχοντας πάντα σαν γνώμονα την ασφάλεια των μελών μας συμβάλουμε στην διάπλαση των χαρακτήρων των παιδιών μέσα από τις Αρχές μας, λαμβάνοντας, δε, υπόψιν μας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκάστοτε ηλικιακής ομάδας. Όλα αυτά μέσα από δραστηριότητες όπως η Ιστιοπλοΐα, η Κωπηλασία, η Ορειβασία και γενικότερα το παιχνίδι σε θάλασσα, βουνό και πόλη, όλες τις εποχές!

Για περισσότερες πληροφορίες και για χρήση της λέμβου μας επικοινωνήστε με την…

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου

Παλαιών Πατρών Γερμανού 80
262 25 Πάτρα
τηλ./fax: 2610 278934
pedpelop@sep.org.gr

facebook_button_01